Akcija!

Nemški bokser – Graviran obesek za psa KOST 🦮

Original price was: €12.00.Current price is: €9.00.

Ocene

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaka:

Opis

Graviran obesek za psa KOST – Nemški bokser

  • Spredaj gravura/figura pasme psa
  • Zadaj  ime psa ter gravura vašega telefona, e-maila,… ki omogoča nekomu , ki je žival našel, da vas takoj kontaktira
  • Večja varnost za vaše hišne ljubljenčke
  • Kovinski neizbrisljiv graviran obesek
  • Na voljo v različnih barvah – enkratna kombinacija z ovratnico
  • Kakovosten obesek za dolgo obstojnost
  • Priložena robustna rinka, ki poveže graviran obesek z ovratnico
  • Hitra izdelava 1-3 dni
  • Ne povzroča alergij
  • Vodoodporen
  • Velikost graviranega obeska 38 x 25 mm
  • Lahek iz eloksiranega aluminija
  • Neizbrisljiva gravura

SPLOŠEN OPIS PASME

Nemški bokserji so zelo številni in priljubljeni po vsem svetu, služijo pa kot dobri čuvaji, policijski in vojaški psi ter za iskanje in reševanje pogrešanih. Bokser je prijazen, živahen, igriv, radoveden in inteligenten pes. Odlikuje ga zvestoba, ljubeznivost in navezanost na vso družino.

Nemški bokser

Je srednje velik, postaven, kvadratičen pes (dolžina telesa je enaka telesni višini) z močnimi kostmi. Je hiter in eleganten, ne sme biti okoren ali presuh. Glava je dobro izražena: širok gobec in ozek čelni del lobanje. Gube na koži se lahko pojavijo le med dolgima in kupiranima uhljema, ki sta tesno skupaj. Spodnja čeljustnica je daljša od zgornje (nadgrizavost), čobi jo prekrivata. Izraz obraza ne sme biti čemeren, ampak prisrčno zvest in ne oster. Dlaka je kratka in svetleča, od temno jelenje do rumene barve. Najbolj priljubljena je vmesna barva. Temna maska je omejena na območje gobca. Višina na vihru 63 cm, teža nekaj nad 30 kg. Bokser dočaka od 8 do 10 let.

nemški boxer

V standardu je posebej poudarjen pravilen nosni del lobanje. Precej natančno je opisana tudi nrav. Po mnenju ljubiteljev teh psov je gobec izrednega pomena in potrebuje skrbno nego. Čeprav sodi med službene pasme, je predvsem hišni in družinski pes. Je zelo živahen, igriv, izredno prijazen do otrok in družinskih članov. Tipično zanj je, da se drgne ob svoje partnerje. Njegovo kratko dlako je lahko negovati. Je skromen in zadovoljen tudi v mestnem stanovanju, navadno ne laja preveč. Njegova živahnost in potreba po gibanju terjata redne, dolge sprehode. Nemškega bokserja je priporočljivo šolati. Pri nas žal še niso predpisani delovni izpiti za plemenske živali, predpisani pa so zrejni pregledi, kjer ocenjujejo naravne lastnosti. Bokserji morajo biti temperamentni, trdne konstitucije, notranje trdni, močni in vztrajni. Za zrejno dovoljenje mora imeti negativen rentgenski izvid kolčnega sklepa (ne sme imeti displazije). Bokserji utegnejo biti svojeglavi, posebno zahtevno jih je naučiti odpoklica. Klub, ki pozorno skrbi za razvoj pasme, je bil ustanovljen 1886 v Mnchnu.

nemški bokser

Nemški bokser na youtubu

Odkod izvira ime bokser, ni znano – morda so mu ga nadeli zaradi bojevitosti, morda pa je ime iz Anglije, odkoder pes izvira. Oče prvega nemškega bokserja je bsrednjeeški buldog. Pravi predniki so torej angleški buldogi in po njih imajo bokserji večje ali manjše bele lise. Bela barva pri bokserjih je bila v začetku dovoljena, od leta 1925 pa čisto beli bokserji niso več dovoljeni. Nekaj bele barve je še vedno dovoljeno na prsih, na trebuhu in po nogah. Poleg nravi pri bokserju zbuja pozornost skladnost – suho in mišičasto telo izraža tudi njegov pogum. Starejši bokserji imajo pogosto težave s hrbtenico, pes ne more več galopirati in ne maha več tako intenzivno z zadnjim delom telesa (to počne, ker ima rep kupiran). Nemški bokserji so bolj kot druge pasme nagnjeni k rakavim obolenjem. V Sloveniji teh psov ni veliko.

Dodatne informacije

Barva

Črna, Modra, Rdeča, Zlata, Svetlo modra, Vijolična, Temno roza, Roza, Zelena